2d kalibratie - Isf calibratie, 175,00 euro, geen reiskosten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

kalibratie


Een displayweergever dient beelden weer te geven met de minst mogelijke verandering van het orgineel. Of anders gezegd, een display moet het beeld zo goed mogelijk weergeven.

Voor het afstellen van displays zijn  algemene regels opgesteld, waarvan de kleurtemperatuur de bekendste is ( ook wel grayscale genoemd ), de industrie standaard voor deze grayscale is 6500 Kelvin.

Met de correcte grayscale instelling, bent u als kijker er van gewaarborgd dat de beelden die de filmmaker heeft opgenomen en bewerkt precies zo worden weergeven als hij/zij ze bedoelt heeft.

De grayscale is helaas niet op het oog af te stellen, er is hiervoor geavanceerde apparatuur nodig die de temperatuur van de grijze vlakken meet om de juiste hoeveelheden primaire kleuren te onderscheiden. Voor videomateriaal heeft ISF bepaald dat het D65 punt de meest optimale beeldweergave geeft. Tijdens het meten worden verschillende grijswaarden gecontroleerd en aangepast ten opzichte van deze standaard. De verschillende waarden zijn onder te verdelen in IRE stappen. IRE is een afkorting voor Institute of Radio Engineers en geeft met waardes van 0 to 100 iedere contrastwaarde weer van diep zwart tot maximaal wit. Hieronder vind je een plaatje van 11 stappen van wit naar zwart, per 10 IRE
Maar dat is niet alles.

Buiten de grayscale wordt aan de volgende punten aandacht besteed:

* Digitale opties

* Contrast

* Brightness

* Kleur

* Kleurtemperatuur

* Filmmode

* Scherpte

Etc. Wij zullen er alles aan doen om u beeldgever optimaal te laten werken.

Tevens kijken we even naar de randapparatuur, en hoe deze zijn aangesloten.

Indien gewenst kunt u een statistiek krijgen van een voor en na meting.

Bijna alle fabrikanten zien het nut van een Isf calibratie, en hebben hier een speciaal menu voor. oa Pioneer , Lg, en de gehele nieuwe lijn van Sony hebben een speciaal Isf menu.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu